642B BOBCAT MYSTERY

Help Support SkidSteer Forum:

gfrye

Member
Joined
Jul 10, 2006
Messages
17
CAN ANYONE OFFER ANY SUGGESTIONS? ALL HAD BEEN WORKING WELL. DURING ROUTINE MAINTAINENCE, I LIFTED THE CAGE AND PRESSURED WASHED ALL OVER. TWO DAYS LATER, I START TO USE IT AND NOW THE BUCKET/LIFT HYDRAULICS DO NOT WORK CORRECTLY. THE LIFT WILL GO UP SLOW BUT ONLY SO FAR AND ONLY IF YOU FIND THE RIGHT SPOT ON THE PEDAL. IT WILL NOT COME DOWN UNTIL YOU SHUT IT DOWN. THEN, IT WILL EVENTUALLY COME DOWN WITH THE PEDAL. THE BUCKET WILL TILT FORWARD ONLY (SUPER SLOW AND ONLY IF YOU FIND THE RIGHT SPOT ON THE PEDAL). IT WILL NOT RETRACT UNLESS SHUT DOWN. ALL LINKAGE IS FREE. I CAN SEE THE VALVE SPOOLS MOVE IN AND OUT. FLUID LEVEL IS CORRECT. I'VE LOOKED AND LOOKED TO SEE IF SOMETHING CAME LOOSE. I CAN SEE NOTHING. THE ONLY THING DIFFERENT IS THE WASH JOB. ANYONE HAVE ANY IDEAS?
 

sterlclan

Well-known member
Joined
May 1, 2004
Messages
528
You didnt pinch some hose? try tilting the cab again and see what happens Good luck Jeff
 

gfrye

Member
Joined
Jul 10, 2006
Messages
17
You didnt pinch some hose? try tilting the cab again and see what happens Good luck Jeff
PROBLEM SOLVED. APPARENTLY DURING THE PROCESS THE AUX. HYDRAULICS BECAME ENGAGED RESULTING IN THE OTHER HYDRAULICS BECOMING INOPERATIVE. I DISENGAGED WITH THE RIGHT HAND DRIVE STICK AND ALL NOW WORKS. NEW ONE FOR ME. MY THANKS TO ALL THE VIEWERS.
 

skidsteer.ca

Well-known member
Joined
Jan 20, 2006
Messages
3,853
PROBLEM SOLVED. APPARENTLY DURING THE PROCESS THE AUX. HYDRAULICS BECAME ENGAGED RESULTING IN THE OTHER HYDRAULICS BECOMING INOPERATIVE. I DISENGAGED WITH THE RIGHT HAND DRIVE STICK AND ALL NOW WORKS. NEW ONE FOR ME. MY THANKS TO ALL THE VIEWERS.
There one to remember.
Ken
 
Top