Engine not Shutting Down

Help Support SkidSteer Forum:

Yugidog

New member
Joined
Jan 8, 2007
Messages
2
My 2003 S-185, seems to run great but lately it takes 30-45 seconds for the motor to shut-down after hitting the stop button. Yesterday it took several minutes to shut down. I will appreciate any ideas. Has anybody had this problem? Could it be bad fuel?
 

Tazza

Administrator
Staff member
Admin
Joined
Dec 7, 2004
Messages
16,697
It sounds like a sticky fuel shut down solenoid.
Get someone to sit the the cab and start the machine, then get them to hit the stop button and watch the solenoid on the engine and see if it moves. It may not be traveling smoothly causing it to run until the vibrations make it move to the stop position.
Bad fuel would make it run poorly, it won't make it run on.
 

Yugidog

New member
Joined
Jan 8, 2007
Messages
2
It sounds like a sticky fuel shut down solenoid.
Get someone to sit the the cab and start the machine, then get them to hit the stop button and watch the solenoid on the engine and see if it moves. It may not be traveling smoothly causing it to run until the vibrations make it move to the stop position.
Bad fuel would make it run poorly, it won't make it run on.
I don't want to sound too stupid, but exactly where would I find the fuel shut down solenoid?
 

skidsteer.ca

Well-known member
Joined
Jan 20, 2006
Messages
3,853
I don't want to sound too stupid, but exactly where would I find the fuel shut down solenoid?
IMG_0088.JPG

This is a pic of it in the engine off position.
Oily arm get sucked to the right into the solinoid.
Tazza must have forgot I post him this ;)
Ken
 

Tazza

Administrator
Staff member
Admin
Joined
Dec 7, 2004
Messages
16,697
This is a pic of it in the engine off position.
Oily arm get sucked to the right into the solinoid.
Tazza must have forgot I post him this ;)
Ken
Oh i do remember :) i would just have to find where i put it on my computer.
 
Top