Search For SkidSteer Related Info on The Web 


  We Accept Donations! 

If you enjoy what we have to offer or this site has helped you along the way, please consider a donation to help us defray the cost of development and hosting! Thanks



The safer, easier way to pay online!




  The SkidSteer Forum 

   
Forums Home   Search   Login   Register   Member List  

  Viewing User Profile for: Miker67
 About  Contact
Joined: 03-02-2011 01:47 AM
Last Login: 12-14-2013 10:37 PM
Website:
Location: Unavailable to anonymous users.
Occupation: Unavailable to anonymous users.
Interests: Unavailable to anonymous users.
Signature:
Email: Unavailable to anonymous users.
MSN IM: Unavailable to anonymous users.
AIM: Unavailable to anonymous users.
Yahoo IM: Unavailable to anonymous users.
ICQ: Unavailable to anonymous users.
 Post Statistics
Miker67 has contributed to 68 out of 75,186 total posts (0.09% of total).
Most Recent Posts:
S130 Charging 6/12/2013 2:18:00 PM   (Total replies: 1)

My S-130 is having charging issues.  I pulled the alternator, had it bench tested, they say it is good.  I initally thought maybe a blown fuse, I checked that, all is good there too.  Is there a circuit diagram anyone can provide that shows the exciter wire routing?  I checked for continuity between the output lug on the alternator and the end on the battery and there is continuity.  I didn't ohm it out to see if it had a bad fusable link, but it didn't look like it ...


Re: S130 Charging 6/12/2013 2:38:06 PM   (Total replies: 1)

Are you refering to the large wire from the charging lug on the alternator to the startor, or a separate signal wire?  The charging wire is there, if there is a signal wire that is separate that is the info i am looking for to verify.  My starter was changed.


Re: S130 Charging 6/17/2013 12:07:45 PM   (Total replies: 1)

Finally got around to digging into this more.  I have been busy with other stuff so I haven't been able to get on this like I would have preffered.

The big red wire is going to the proper lug on the starter, key off at the starter and the alternator reads 11.56 volts (battery is low by now).  The pair of wires in the plug key on has no voltage on either side.

The fuse panel fuse for the alternator has 12v both sides. 

Honestly I don't think the problem has ...


Re: Bobcat - Online parts??? HELP 8/7/2011 6:44:29 PM   (Total replies: 1)
Any idea whatthe part number for the front step you need is?  I may be able to help. I have a couple extras on the shelf that came from a buyout I did, not sure what they fit though.

Re: 1997 Bobcat 331 parts machine or not? 4/10/2013 9:28:41 AM   (Total replies: 1)

What are you looking to get out of the machine?  I might be interested, I live over by Lafayette. 

Money is tight ATM, but we might be able to work something out.


Re: 325 travel motor(final drive) 2/6/2013 11:45:42 AM   (Total replies: 0)
I would do cartwheels to have a 3k final drive.  Just put one on the 341, bobcat wanted $5,900.00. 

341 Loosing Function 2/1/2013 9:40:26 AM   (Total replies: 1)

So, still chasing the source of the mysterious engine code 06-18, but a bigger issue is presenting itself. 

The machine appears to have good power in all ranges, but for some reason at times looses functionality of the joystic controls.  The drive motors still function, and the aux ports, but the joysticks go dead.  If you pick up the left stick assebly and put it back down it will most of the time reset, but the other day it took ten minutes to reset itself.  ...


Re: 341 Loosing Function 2/6/2013 11:32:38 AM   (Total replies: 1)

I found the issue.  It was the main display panel (which is also the computer on this machine).  $1k later the machine runs better than it ever has. 

The combination of all the symptoms with no signs of wire chaffing or damages, and the fact I replaced the speed sensor and it still said the motor was running 7800 rpm led me to roll the dice on a computer.  It worked instantly and now I am back in business.

Thanks for all the replies guys!


341 Engine Code 1/10/2013 2:44:58 PM   (Total replies: 1)

I have a 2003 Bobact 341 that has code 06-18 stored.  It runs like a million bucks, when it runs.  Periodically, it will be very hard to start, requiring several cranking sessions to fire off.  Something is causing the fuel stop soleniod not to power up.  Have already replaced the solenoid with a new one from the dealer.  

There is also an intermittent alarm on the display. 

Could the hard start be related to the code?  Also, what do I ...


Re: 341 Engine Code 1/27/2013 3:48:49 PM   (Total replies: 0)
Engine speed out of range is what the book on the machine says too.  I inspected the sensor and found it had been pinched by the battery, which was not properly secured.  I replaced the sensor, no change.  Anyone have any other thoughts?

Search for more...

   
(Copyright 2002-2010) Owens Consulting
*
Powered by E-SpiritLink    Terms Of Use    Privacy Statement
Portal engine source code is copyright © 2002-2014 by DotNetNuke. All Rights Reserved